dimarts, 27 de gener del 2009

PASTÍS DE GALETES










Aquest es un pastís molt senzill que la meva mare ens feia sempre pels aniversaris ( a mi, les meves cosines i tots els que li demanàven) i que quan els hi vaig explicar els meus fills ells també m'el vàren demanar.


Ingredients:

1 paquet de xocolata Les Comes en pols o altres marques 200grs aproximadament
1 paquet de galetes Dalias o quadrades ( la marca és el de menys ja que fa més de 30 anys que el fem)
250 gr. de sucre
250gr. de mantega (matequilla)
3 clares montades
llet
cognac si és vol

Fa molt de temps quan encara no existíen les thermomix, turbo chef... es feia a mà i costava una mica però ara és un moment fer-lo.

Es barreja la xocolata en pols amb el sucre i la mantega tova. Es va barrejant fins que el sucre casi no es nota (a nosaltres ens agrada notar una mica el crec crec del sucre). Una vegada ben barrejat es monten les clares a punt de neu i s'afegeixen en compte. (la pasta aquesta ja és boníssima així)
Després es suquen una mica les galetes amb la llet ( molt poc que sino es trenquen) i el rajolí de cognac (si només és per nens no el poso) i es fan capes de galetes i de xocolata, sempre acabant amb xocolata.

Jo després l'adorno amb trossets de xocolata i "lacasitos", sucre en pols...

Depenen de la gent que hagi de menjar el faig doble de tot i les formes canvien segons l'inspiració del moment (quadrat, rectangular, fent dobles pisos, dibuxant una carretera o el nombre d'anys del que fa l'aniversari).
















CROQUETES ÀVIA Mª ROSA


Aquestes són unes croquetes que la meva mare fa molt bones i en homenatge a ella les poso per que tothom que volgui les pogui fer.




Ingredients:
1 cuixa de pollastre del caldo


1 pastanaga del caldo


1 o 2 patates del caldo


1 ceba


pernil serrano a tallets


1 cullerada de farina


1/2 got de llet


ou, farina de galeta i nou moscada.




Tallar la ceba ben petita i ofegar-la amb una mica d'oli a la paella, afegir la cullerada de farina i torreu-la una mica (per perdre el sabor de farina crua). Afegir el pernil serrano tallat a trosets.Picar la cuixa de pollastre, la pastanaga i les patates amb la picadora i afegir a la ceba. Ho rostiu una mica i afegiu la llet perque quedi melós. Poseu la nou moscada ratllada. Aneu remenant amb una cullera de fusta fins que es desenganxa de la paella. Ho poseu en un plat fins que estigui fred. Una vegada el punt feu les croquetes ( es una pasta que no s'enganxa gaire a les mans i fins hi tot els nens poden ajudar) passant-les per l'ou batut i després per farina de galeta i ja es poden fregir.




Jo acostomo a fer el caldo ja pensant amb les croquetes i aixi en faig bastants i les congelo una vegada enfarinades i aixi quan vull fer una menjada ràpida només les he de fregir (sense descongelar-les).