dilluns, 1 d’abril del 2013

LA MONA 2013




OHHHH Ja torna a ser La Mona!!!!
Aquest any La Mona l’hem pogut celebrar amb els amics, i els fills dels amics, tots junts amb un bon dinar on 22 persones encara eren poques per la gent que faltava.
Varem estar molt bé i encara vam menjar millor i per acabar un gran dia vaig fer aquesta mona on vaig combinar el pa de pessic, els ous de xocolata i com a novetat el fondant.
 
Us presento les dues versions que vaig fer i vosaltres escolliu quina us agrada més! Ah!!!!! el dia de celebració va ser divendres!!!


LA MONA
Ingredients:
3 ous
120 g de farina
120 g de sucre
Un pessic de sal
250 g de mantega
100 g de sucre
1 rovell
1 cullerada de cacau
Fondant i colorants
Almívar aromatitzat amb Pedro Ximenez

Batem els ous i el sucre fins que blanquegin, llavors afegim la farina i el pessic de sal a poc a poc per no baixar la preparació anterior.
Encenem el forn a 180º
Repartim la preparació en dos motlles de 15 cm de diàmetre i enfornem uns 25 minuts. Si trieu la mona més gran, la dels ous de xocolata, s’han de fer dos pastissos de 23cm.
Deixem refredar i desemmotllem.
Fem  una pasta de mantega barrejant la mantega amb el sucre, el rovell d’ou i el cacau amb la batedora fins que emulsioni.
Per muntar el pastís  primer remullarem bé les bases amb l’almívar, després posem una capa de mantega entre les dues bases per finalment cobrir tot el pastís amb la resta de crema de mantega.
Treballem el fondant i fem la decoració que vulguem, jo he escollit ous de colors per fer una mona diferent, combinació de fondant i ous de xocolata...
Espero que us agradi!!!







9 comentaris:

QUIMA ha dit...

MOlt originals I ben alegres que et van quedar.
petons

Gemma ha dit...

Amb fondant queden unes mones molt vistoses i boniques.
T'han quedat perfectes totes dues, felicitats!

Unknown ha dit...

Que xula la mona !!!!!
Chus.
http://bonissim.blogspot.com.es/

andy ha dit...

Aquestes mones sols tenen un defecte i es que per nosaltros SON VIRTUALS i ja ens agradaria poder.les tastar. Si mai no tens feina ja saps que has de fer: montar un restaurant. ha ha ha
PETONS

Joaquina ha dit...

Es la primera mona amb fondant que veig.. i quedan molt bé també!!!! quin goig!!! petons,

Teresa ha dit...

Quines mones més xules! no he fet servir mai el fondant, no se si resulten bones, però són molt vistoses i maques! bona setmana!

Sílvia A. ha dit...

La veritat és que queden molt "mones" però a mi personalment no m'agrada el fondant però com que eren pels nens i a ells si que els hi agrada...

Unknown ha dit...

Bones !!

Son "monísimes" totes dues !

Bon cap de setmana ;)

Marta CuinaDiari ha dit...

Quines mones més divertides! marta