dimarts, 1 de gener del 2013

PASTÍS GELAT DE TORRÓ DE XIXONA




Les festes ja estan aquí i amb els amics hem celebrat la Nit Vella i  les postres que ens hem menjat com altres anys, és el pastís gelat de torró de Xixona.
És un pastís molt fàcil de fer i que es pot preparar amb dies d’antelació i tenir-lo congelat fins unes hores abans de servir-lo, així que us animo a no esperar a que sobrin torrons per fer-lo!!!

PASTÍS GELAT DE TORRÓ DE XIXONA

Ingredients:

½ l llet
100 g sucre
3 o 4  rovells d’ou
2 brik  de nata per muntar 35% de matèria grassa
1 cullerada de fècula
1 llimona
1 copa de rom
1 pot petit melmelada de mores
1 torró de Xixona

Primer farem una crema barrejant els rovells d’ou amb el sucre, afegirem la fècula i la llet calenta remenant contínuament fins que arrenqui el bull. Llavors continuarem remenant fora del foc fins que refredi una mica i la posarem a la nevera. Afegirem el torró ben triturat junt amb la nata muntada.
Omplirem un motlle corona  amb aquesta barreja i el posarem al congelador unes quantes hores. ( jo el faig el dia o dies abans de menjar-lo).

Per servir-lo prepararem  un almívar amb 50 g de sucre i 150 ml  d’aigua afegint la melmelada de mores, el suc de la llimona i finalment aromatitzarem amb el rom.

Un cop congelat el pastís, el dia que ens l’hem de menjar el desemmotllarem i al mig  el decorarem amb la salsa de mores o la servirem una mica calenta en un bol a part.

Espero que us agradi!

5 comentaris:

Gemma ha dit...

Bon any nou!
Que el 2013 sigui un any ple de felicitat!
Les postres amb torrons són les millors per aquestes dates ;)

QUIMA ha dit...

Bon any 2013!!

Mercè ha dit...

Feliç 2013 Sílvia!

ANNAFS ha dit...

Me l' apunto per fer-lo, que m' ha sobrat torró.

bojosperlacuina ha dit...

Què bones, aquestes postres!