dimecres, 30 de novembre del 2011

GOXUA


Avui el bloc fa tres anys! Qui ho diria que ja han passat tres anys i continuo posant receptes! La veritat hi han hagut mesos que degut als meus projectes professionals ha estat una mica dur però sempre he intentat treure temps per la cuina i pel bloc ja que són dues coses que fan que m’evadeixi del dia a dia i em relaxi.
A més a més avui és Sant Andreu i és el sant del meu pare i aprofitant que ell viatjava molt pel País Basc he volgut dedicar-li aquesta postre que de ben segur va provar més d’una vegada.
És una postre gens empalagosa, encara que pels ingredients ho sembli, a més a més és ben senzilla de preparar i els resultats són espectaculars.




GOXUA
Ingredients:
Crema pastissera:
100 g de sucre
500 ml de llet
50 g de Maizena
3 ous

Melindros
Nata 35%
 30g sucre llustre
Almívar: 6 cullerades d’aigua per 6 cullerades de sucre i un rajolí de licor (jo he posat garnatxa).


 
Crema pastissera:
Fem primer la crema pastissera ja que ha de refredar.
Treballem els ous amb el sucre fins obtenir una barreja fina, després afegim la Maizena i finalment afegim la llet calenta que podem haver aromatitzat amb canyella o vainilla i no parem de remoure fins que arrenqui el bull. Llavors ho traiem del foc i continuem remenant una estoneta més.
Deixar refredar totalment tapat amb paper film.
Muntem la nata amb les barilles afegint uns 30 g de sucre llustre. Reservem
Fem un almívar amb el sucre, l’aigua i el licor escollit escalfant-ho en el foc. En aquest almívar, una vegada fred,suquem els melindros.
Per muntar el plat, la manera típica és posar primer la nata, després els melindros i finalment la crema pastissera per finalment adornar-lo amb caramel. Jo ho he fet d’aquesta manera amb gots individuals.
També si no ho feu individualment es pot posar primer els melindros, després la nata i acabar amb la crema pastissera i el caramel.
En lloc de melindros es pot fer un pa depessic, i en lloc de caramel sucre cremat.

Espero que us agradi!

diumenge, 27 de novembre del 2011

CREMA RÀPIDA I SALMÓ AMB VERDURES


Feia dies que volia fer tot el dinar amb la thermomix, allò de fer un primer i un segon tot junt i tenir el dinar aclarit en un moment.
Les persones que no tenen la Thermomix no s’han de preocupar gaire ja que tot es pot fer al vapor, amb les olles especials per cuinar així.
Doncs el dia va arribar i per dinar ahir vaig fer això:

CREMA RÀPIDA I SALMÓ AMB VERDURES
Ingredients:
Varoma:
200 g de pastanagues a tires
200 g de pebrot vermell
200 g de brócoli
150 g de mongetes tendres
Safata varoma :
3 fulles d’enciam
50 g d’oli d’oliva
4 lloms de salmó
1 llimona a rodanxes
Sal i pebre
Got:
1000 cc d’aigua calenta
1 pastilla de caldo
Cistell:
600 g de patates pelades i tallades a trossos
3 ous
Crema:
 3 formatgets




Per començar tallarem i rentarem les verdures per posar-les en el Varoma.
Cobrir la safata amb les fulles d’enciam regades amb la meitat de l’oli i posar el salmó a sobre. Adornar amb la llimona i l’anet. Afegir la resta de l’oli. Tapar i reservar.
En el got posem l’aigua i la pastilla de caldo (jo no sóc una aficionada a les pastilles i si volem posar quatre espines i fer un fumet, també serveix)
Posar les patates i els ous en el cistell i posar-ho en el got, posar el Varoma i la safata i programar 25 minuts temperatura Varoma i velocitat 2.
Quan acaba el temps traiem el cistell i preparem el plat.
Posem en una safata el peix adornat amb les verdures i la meitat de les pastanagues i de les patates, els ous tallats a rodanxes i un regalim d’oli.


 
Amb la resta de les patates i les pastanagues juntament 
amb els formatgets fem la crema triturant-ho tot 20 segons
a velocitat progressiva de 5-10.
Servir la crema i després el peix.
Què us sembla?
Fàcil, saludable, bo, ràpid…
Espero que us agradi!

diumenge, 20 de novembre del 2011

GALETES DE MEL

Aquest cap de setmana hem estat per Mallorca on en el poble de LLubí fan la Fira de la Mel. Ens vem animar i vem anar a exposar els nostres productes apícules: mel, mel amb anous, mel amb avellanes, crema al propòlit, hidromel... i per oferir als visitants vaig fer aquestes galetes de mel que per cert van volar en un  tres i no res!

 GALETES DE MEL
Ingredients:
500 de farina
200 g de mantega
100 ml de llet
150 g de sucre moreno
150 g de mel
2 culleradetes de llevat  “ Royal”
2 culleradetes de canyella

 
Barrejar la mantega amb el sucre, la llet, la mel i la canyella fins que tot formi una pasta.
Després afegirem la farina juntament amb el llevat i amassarem fins que la pasta sigui homogènia (recomano fer-ho amb una pastadora).
Posem la pasta a la mànega pastissera amb un broquet de punxes i ho posem a la nevera perquè prengui consistència. Si la noteu prou forta no farà falta posar-la a la nevera i ja podreu anar fent les galetes.
 Escalfeu el forn a 200º i coure uns 10 minuts aproximadament.

Espero que us agradin!


dijous, 3 de novembre del 2011

TRENA DE SALMÓ I FORMATGE CREMÓS





Una altra trena amb diferents ingredients i sense saber dir quina ens agrada més,  tant pels de casa com pels amics les crítiques són molt bones.
La veritat que és una presentació que queda molt bé i a més a més és tan fàcil de fer!
A  casa ja s’ha convertit en un clàssic i el que faig és sorprendre’ls  amb nous farcits.
A veure que trobeu d’aquest que us presento avui!
A punt de menjar!

TRENA DE SALMÓ I  FORMATGE CREMÓS
Ingredients:
Amb els talls fets abans de coure!


1 làmina de pasta fullada
Salmó
Formatge cremós
Anet (eneldo)
1 ou per pintar


Per fer aquesta trena hem de dividir mentalment el rectangle de pasta de full en tres parts i llavors anar fent talls obliqües a banda i banda.
A la part central posem el salmó i el formatge cremós. Amb unes fulles d’anet (eneldo).
Finalment anem tancant la pasta de full creuant la pasta per formar la trena.
Escalfeu el forn a 200ºC.
La trena s’ha de pintar amb ou batut i enfornar uns 20-25 minuts fins que estigui ben dorada.



Espero que us agradi!